FORGOT YOUR DETAILS?

Massagecursussen

Het geven van een ontspannende massage vraagt niet om ingewikkelde technieken en trucjes of intellectuele kennis. Uiteraard is enige basiskennis van technieken en de structuur van het lichaam noodzakelijk. Deze krijgen tijdens de cursus dan ook serieuze aandacht voor het leren geven van een veilige massage.

De bevestigende aanraking en wederkerigheid in contact vormen de basis van de cursus. De massage is daarmee altijd persoonsgericht en wordt gestuurd door de behoefte van het moment.

Een bevestigende aanraking biedt basisveiligheid.
Deze aanraking biedt een veilig bewustzijn van je lijf, dat geen objectief ding is.
Het is een zeer persoonlijk, ‘levend huis’, waarin gevoelservaringen als herinneringen
gedurende je hele leven worden opgeslagen.
Ook biedt een bevestigende aanraking ruimte voor (hernieuwde) vitaliteit, acceptatie en welbevinden waardoor je weer ‘lekker in je vel’ gaat zitten. Belangrijk hierbij is dat oordelen als goed/slecht, mooi/lelijk, sterk/zwak zorgen voor een onbehaaglijk en vervelend gevoel.

In het wederkerige contact is er een heen- en weergaande gevoelsstroom tussen masseur en gemasseerde. De lessen richten zich op de waarneming van je eigen gevoel en dat van de ander en het hierop kunnen en durven reageren: durven vertrouwen op en het volgen
van je handen vanuit je gevoel in het contact met de ander.

In deze cursus ga je als masseur (maar ook als gemasseerde) meerdere voordelen ontdekken vanuit de ervaring van (zelf)vertrouwen, rust en wederkerig contact.

Massagefoto's 043

Doelgroep

Iedereen kan (leren) masseren!
Zowel mensen met massage-ervaring als beginners zijn welkom in de cursusgroepen.
Je kunt je aanmelden als individuele deelnemer, maar ook partners, buren, vriend(inn)en, collega’s, familieleden etc. kunnen op een ontspannen manier samen deelnemen.

De groepen zijn klein (4-6 personen), waarbij de samenstelling afhankelijk is van de aanmeldingen.

De uitgebreide cursus bestaat uit 10 lessen. Ook een korte 2-daagse weekendcursus, meestal verdeeld over 2 weekenden, is bij voldoende deelnemers mogelijk. Data hiervoor in overleg.

Cursusmateriaal is bij de cursuskosten inbegrepen.

Heb je interesse?

Bij voldoende deelnemers start er ieder voor- en najaar een nieuwe cursusgroep.

Cursuskosten en data van informatieavonden voor de eerstvolgende cursus zijn telefonisch op: 06 – 52 42 87 42  of per e -mail: haptonomienijmegen@gmail.com aan te vragen.

TOP